A karfiol, ez a keresztesvirágú zöldség, régóta kedvelt alapanyaga a magyar konyhának. Sokan főzelékként, rakott ételként vagy rántva ismerik és…
A kerti örömök egyik legédesebb gyümölcse az eper, amelynek termesztése sokak számára egyet jelent a tavaszi és nyári hónapok felhőtlen…
Az áfonya, ez a mélybordó vagy sötétkék apró gyümölcs, az elmúlt évtizedekben robbanásszerű népszerűségre tett szert világszerte, és ezzel párhuzamosan…
A meggy, ez a savanykás-édes gyümölcs, évszázadok óta kiemelt helyet foglal el a magyar kertekben és konyhákban egyaránt. Érett, lédús…
A borókabogyó, tudományos nevén Juniperus communis, sokkal több, mint csupán egy apró, sötét, fanyar ízű gyümölcs. Ez az örökzöld cserje…
A banán régóta az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb gyümölcs a világon. Könnyen hozzáférhető, viszonylag olcsó, és energizáló, tápláló nassolnivalóként tartják…
A farsang közeledtével vagy egy tematikus buli előtt sokan szembesülnek a kérdéssel: milyen legyen az idei jelmez? Az egyedi, kreatív…
Az ősz beköszöntével a természet gazdag kincseket tár elénk, melyek közül az egyik legkedveltebb és legsokoldalúbb a sütőtök. Aranysárga színével,…
A magyar háztartásokban a rizs az egyik leggyakrabban használt alapanyag, legyen szó köretről, egy laktató rizottóról, egzotikus ázsiai fogásokról vagy…
A konyhák és kertek egyik legkedveltebb, legtitokzatosabb szereplője a cukkini, amelyről sokan nem is gondolnák, mennyi érdekességet rejt. Ez a…
Sign in to your account