- Advertisement -
Ad image

The Blog

Sütőtök vetése és termesztése a kertben: tippek a bőséges termésért

A sütőtök, ez a csodálatos, sokoldalú és rendkívül tápláló növény, egyre népszerűbb a magyar kertekben. Nem csupán kulináris élvezeteket kínál,…

Éléstár.hu Éléstár.hu

„Szedd magad” cseresznye: hol és mikor érdemes cseresznyét szedni?

A nyár egyik legcsábítóbb ígérete a fáról frissen szedett, lédús és édes cseresznye. Amikor a nap sugarai már kellően melegítik…

Éléstár.hu Éléstár.hu

Zöldborsós csirkemáj: Egy gyors és pénztárcabarát recept tele ízekkel

Amikor az ember gyors, tápláló és egyben ínycsiklandó ételre vágyik, ami ráadásul nem terheli meg túlságosan a családi költségvetést, a…

Éléstár.hu Éléstár.hu

A nyers sárgarépa hatása a szervezetre – összehasonlítás a főtt változattal

A sárgarépa, ez az édes, ropogós gyökérzöldség évszázadok óta az emberi táplálkozás szerves része, nem csupán ízletes kiegészítője ételeinknek, hanem…

Éléstár.hu Éléstár.hu

Magyar kajszi: A legelterjedtebb sárgabarackfajta jellemzői

A magyar táj, a kertek és a konyhák egyik legkedveltebb, ikonikus gyümölcse a sárgabarack, melynek fajtái közül kiemelkedik a Magyar…

Éléstár.hu Éléstár.hu

A cékla vastartalma: Természetes segítség a vashiány megelőzésére

A cékla, ez a vibráló színű gyökérzöldség, régóta ismert kivételes táplálkozási értékéről és számos egészségügyi előnyéről. Számos kultúrában a népi…

Éléstár.hu Éléstár.hu

A bodza káros hatásai: mikor és kinek nem ajánlott a fogyasztása?

A bodza, tudományos nevén Sambucus nigra, évszázadok óta a népi gyógyászat és a konyha megbecsült szereplője. Virágaiból illatos szörpök, teák…

Éléstár.hu Éléstár.hu

Szedres tiramisu recept: Így készítsd el a kávé nélküli, gyümölcsös változatot!

A tiramisu, az olasz konyha egyik legismertebb és legkedveltebb desszertje, régóta hódít világszerte krémes textúrájával és karakteres ízvilágával. Bár a…

Éléstár.hu Éléstár.hu

Gyümölcsös kosárkák recept: Látványos édesség bármilyen idénygyümölccsel

A konyha világa tele van olyan édességekkel, amelyek nem csupán az ízlelőbimbókat kényeztetik, hanem a szemet is gyönyörködtetik. Ezek közül…

Éléstár.hu Éléstár.hu

Zöldbab eltevése télire: Befőzés, fagyasztás és egyéb tartósítási módszerek

A nyár és az ősz elengedhetetlen része a konyhai készülődés, amikor a bőséges termésből igyekszünk minél többet elraktározni a hideg…

Éléstár.hu Éléstár.hu