A hideg, borongós hónapok beköszöntével sokan szembesülünk a megfázás és a köhögés kellemetlen tüneteivel. Ilyenkor fordulunk gyakran a természet patikájához,…
A konyhakertek és piacok egyik méltatlanul alulértékelt kincse a zöldbab, ez a rendkívül sokoldalú és tápláló hüvelyes. Bár sokan csupán…
A máriatövis (Silybum marianum) egy rendkívül népszerű gyógynövény, melyet évszázadok óta használnak a hagyományos orvoslásban, elsősorban a máj egészségének támogatására.…
A máj az emberi szervezet egyik legfontosabb és legösszetettebb szerve, amely nélkülözhetetlen szerepet játszik az életfolyamatok fenntartásában. Ez a hatalmas…
A gyümölcstermesztés világában számos fajta verseng a termelők és a fogyasztók figyelméért, ám vannak olyan különleges növények, amelyek egyedi tulajdonságaikkal…
Ahogy az őszi napok rövidülnek, és a fák levelei aranybarnára, vörösre színeződnek, egy egészen különleges, földes illat lengi be az…
A spenót, ez a szerény, ám annál tápanyagdúsabb zöldség, évszázadok óta része az emberi táplálkozásnak, és nem véletlenül vívta ki…
A nyár egyik leginkább várt ajándéka a magyar kertekből és piacokról az édes, lédús őszibarack. Amikor a nap sugarai már…
A rozmaring, tudományos nevén Rosmarinus officinalis, egyike azoknak a fűszernövényeknek, amelyek mélyen gyökereznek mind a kulináris hagyományokban, mind a népi…
A Kavics cseresznye a magyar gyümölcstermesztés egyik büszkesége, egy olyan fajta, amely az elmúlt évtizedekben rendkívüli népszerűségre tett szert mind…
Sign in to your account