A magyar kertek és gyümölcsösök ékkövei között számos olyan fajta akad, amely nemcsak a múltunkat és gasztronómiánkat idézi, hanem a…
A modern élelmiszeripar számos kényelmi terméket kínál, amelyek közül az egyik legnépszerűbb a bolti gyümölcslé. Bár a szupermarketek polcain sorakozó…
A padlizsán termesztése biokertben nem csupán egy hobbi, hanem egy elkötelezettség is a fenntartható életmód és az egészséges táplálkozás iránt.…
A nyár egyik legkedveltebb gyümölcse, a lédús, illatos kajszi, nemcsak frissen fogyasztva nyújt kulináris élvezetet, hanem tartósítva is kiváló alapanyaga…
A koriander, tudományos nevén Coriandrum sativum, az ázsiai, latin-amerikai és közel-keleti konyhák egyik legmeghatározóbb, mégis legmegosztóbb fűszernövénye. Jellegzetes, friss, citrusos…
A magyar gasztronómia és párlatkultúra tele van meglepetésekkel, azonban még ezen a gazdag palettán is ritkán találkozunk olyan különlegességgel, amely…
A forró nyári napokon kevés dolog esik jobban, mint egy tányérnyi hűsítő, frissítő desszert. A bolti fagylaltok széles választéka csábító…
A forró nyári napokon kevés dolog frissítőbb, mint egy hideg, lédús dinnye. Azonban, amint beleharapunk ebbe az édes, zamatos finomságba,…
A magyar konyha alapkövei évszázadok óta a burgonya és a rizs, mint köretek. Szinte elképzelhetetlen egy vasárnapi ebéd rántott hús…
Az aloe vera, ez a szívós, pozsgás növény évezredek óta lenyűgözi az emberiséget. Nem véletlenül emlegetik sokszor csodanövényként, hiszen rendkívül…
Sign in to your account