A gombák évezredek óta részei az emberi táplálkozásnak és gyógyászatnak, mégis, modern korunkban kezdtük el igazán feltárni és megérteni rendkívüli…
A paradicsom, ez a napfényes kertek királynője, az egyik legkedveltebb zöldségféle, melynek íze a nyarat idézi. Bár sokan úgy gondolják,…
A nyár elmaradhatatlan kincse, a dinnye, nem csupán a forró napok üdítő felfrissülése, hanem egyre népszerűbbé válik a tudatos táplálkozás…
A bodza, ez a szerény, mégis rendkívül sokoldalú növény évszázadok óta része a magyar kerteknek és a természetnek. Nem csupán…
A nyár egyik legkedveltebb, leginkább várt gyümölcse kétségkívül a sárgabarack, vagy ahogyan sokfelé ismerik, a kajszibarack. Édes, lédús húsa, bársonyos…
A karfiol, ez a szerény, mégis hihetetlenül sokoldalú zöldség, az elmúlt években méltán került a gasztronómia reflektorfényébe. Nem csupán alacsony…
A burgundi rózsa, ez a mélyvörös, szinte fekete árnyalatokban pompázó, bársonyos szirmú virág, évszázadok óta rabul ejti a kertészek és…
A trópusi és szubtrópusi tájak zamatos kincse, a zöld citrom, vagy ahogy a világ nagy részén ismerik, a lime, egyre…
A tavasz és a kora nyár elmaradhatatlan hírnöke, a bodza, nem csupán illatával és látványával ejt rabul minket. Ez a…
A kiskertben vagy akár egy balkonládában történő növénytermesztés az utóbbi években egyre népszerűbbé vált, hiszen egyre többen vágynak arra a…
Sign in to your account