
A szobai növények szerelmeseinek körében a kukackaktusz, latin nevén Aporocactus, igazi gyöngyszemnek számít. Ez a Mexikóból származó, epifita életmódú kaktuszfajta…
A banán, ez a trópusi gyümölcs, világszerte az egyik legkedveltebb és leggyakrabban fogyasztott élelmiszer. Könnyen hozzáférhető, viszonylag olcsó, és rendkívül…
A modern életvitel rohanása közepette egyre többen keresnek olyan ételeket, amelyek nemcsak gyorsan elkészíthetők, hanem táplálóak és diétásak is. A…
A gasztronómia világában kevés olyan étel van, amely a maradékból születő csodát oly elegánsan és ínycsiklandóan testesíti meg, mint az…
A konyhaművészetben vannak olyan alapanyagok, melyek méltatlanul háttérbe szorulnak, pedig potenciáljuk hatalmas. Ilyen a zellergyökér, vagy ahogy gyakran hívjuk, a…
A forró nyári napokon kevés dolog nyújt olyan üdítő felfrissülést és édes ízélményt, mint egy lédús, hideg görögdinnye. Ez a…
Amikor a hozzátáplálás izgalmas utazására lépünk, számtalan új íz és textúra várja a kis felfedezőket. Szülőként természetes, hogy a legjobb,…
A virágok birodalmában kevés növény büszkélkedhet olyan gazdag történelemmel, sokoldalú szépséggel és mély szimbolikával, mint a rózsa. Évezredek óta hódítja…
A magyar kertek és gyümölcsösök büszkeségei között kiemelkedő helyet foglal el a Ceglédi óriás kajszibarack. Ez a fajta nem csupán…
A szeder, ez a mélyfekete, lédús és ellenállhatatlanul édes gyümölcs, sokak kedvence a nyári és kora őszi hónapokban. Nem csupán…
Sign in to your account