- Advertisement -
Ad image

The Blog

Rezisztens meggyfajták: Válassz betegségeknek ellenálló fát a kertedbe

A meggy az egyik legkedveltebb gyümölcsünk, amely számos magyar kertben megtalálható. Frissen fogyasztva, süteményekben, befőttként vagy lekvárként egyaránt megállja a…

Éléstár.hu Éléstár.hu

Kukorica fagyasztása lépésről lépésre: így tedd el télire a nyár ízét

A nyári hónapok egyik legkedveltebb és legfinomabb csemegéje kétségkívül a friss, ropogós csemegekukorica. Az édes, lédús szemek nemcsak ízletesek, hanem…

Éléstár.hu Éléstár.hu

Spenót tartósítása télire befőzéssel: tippek a fagyasztás nélküli eltevéshez

A tavasz és a kora nyár friss, zsenge spenótlevelei nem csupán a szezonális étkezés csúcsát jelentik, hanem egy kiváló lehetőséget…

Éléstár.hu Éléstár.hu

Zöldbab termesztése biokertben: Vegyszermentes tippek a sikeres neveléshez

A biokertészet ma már nem csupán egy divatos kifejezés, hanem egyre inkább a tudatos, környezetbarát életmód szerves része. Egy olyan…

Éléstár.hu Éléstár.hu

A tökéletes gombapörkölt receptje: Hogyan készítsünk szaftos és ízletes pörköltet?

A magyar konyha egyik igazi gyöngyszeme a gombapörkölt, egy olyan étel, amely képes elvarázsolni az ízlelőbimbókat, és a legszürkébb hétköznapokat…

Éléstár.hu Éléstár.hu

Őszibarack fajták A-tól Z-ig: Sárga és fehér húsú, kopasz és molyhos változatok

Az őszibarack, ez a lédús, illatos és rendkívül sokoldalú gyümölcs, évszázadok óta hódítja meg a kertek és konyhák világát. Kelet-Ázsiából…

Éléstár.hu Éléstár.hu

Basmati vagy jázmin rizs? Összehasonlítás és tippek a választáshoz

A rizs, ez az évezredek óta fogyasztott alapvető élelmiszer, több mint fele a világ népességének táplálkozásában játszik kulcsszerepet. Számtalan fajtája…

Éléstár.hu Éléstár.hu

Tojásos brokkoli serpenyőben: Gyors, fehérjedús reggeli vagy könnyű vacsora

A modern élet rohanó tempója sokszor szorít minket kompromisszumokra az étkezés terén. Gyakran esünk abba a hibába, hogy a gyorsaság…

Éléstár.hu Éléstár.hu

Mikor van a lencse szezonja és hogyan juthatunk hozzá egész évben?

A konyha egyik legrégebbi és legmegbízhatóbb alapanyaga, a lencse, évezredek óta táplálja az emberiséget. Ez a szerény, mégis rendkívül tápláló…

Éléstár.hu Éléstár.hu

Mennyi cukor van az avokádóban? Tények és tévhitek

Az avokádó, ez a különleges, krémes textúrájú gyümölcs az utóbbi években hihetetlen népszerűségre tett szert világszerte, és Magyarországon is egyre…

Éléstár.hu Éléstár.hu