A tavasz beköszöntével a természet újjáéled, a kertek és ablakpárkányok ismét megtelnek élettel, és valami friss, zöld, üde ízre vágyunk.…
A teahibrid rózsák, vagy ahogy gyakran emlegetjük őket, a nemes vágott rózsák, évszázadok óta a kertek és a virágkötészet megkérdőjelezhetetlen…
A gasztronómia és a táplálkozástudomány világában folyamatosan fedezünk fel újabb és újabb kincseket, amelyek nemcsak ízvilágukkal, hanem egyedi megjelenésükkel és…
Amikor a fagyos szél süvít az ablakok alatt, és a hideg csontig hatol, kevés dolog nyújt akkora vigaszt és melegséget,…
A szelídgesztenye, tudományos nevén Castanea sativa, évezredek óta az emberi táplálkozás szerves része, különösen Európa déli és keleti részein, valamint…
A máj az emberi szervezet egyik legfontosabb szerve, egy valóságos biokémiai laboratórium, amely felelős a méregtelenítésért, az emésztésért, a tápanyagok…
A chili paprika, ez a lángoló ízű termés, évezredek óta elkíséri az emberiséget, nem csupán kulináris élvezeteket nyújtva, hanem számos,…
A padlizsán, ez a különleges zöldség, számos konyha alapköve, és termesztése során a gondos odafigyelés meghálálja magát. Ahhoz, hogy a…
Az őszibarackfa (Prunus persica) a kertek és gyümölcsösök egyik legkedveltebb fája, édes, lédús gyümölcseivel sokak szívébe belopta magát. Ahhoz azonban,…
A konyhaművészet és a táplálkozástudomány világában időről időre felbukkannak olyan különlegességek, amelyek nemcsak ízükkel, hanem megjelenésükkel is rabul ejtik az…
Sign in to your account