A padlizsán, vagy más néven tojásgyümölcs (Solanum melongena), az éjszakai árnyékfélék családjának egyik legkülönlegesebb és legváltozatosabb tagja. Konyhánkban régóta népszerű,…
A burgonya, tudományos nevén Solanum tuberosum, az emberiség egyik legfontosabb alapélelmiszere, amely globálisan a negyedik leggyakrabban termesztett növény a rizs,…
A magyar konyha egyik legkedveltebb, legkarakteresebb fogása a tokány, amely a maga egyszerűségével és gazdag ízvilágával lopja be magát a…
A nyári meleg, a napsütéses délutánok és a kerti munka fáradalmai után mi is esne jobban, mint egy hűsítő, ropogós,…
Az óriás eper termesztése otthon, magról egy rendkívül izgalmas és hálás feladat, amely nemcsak a kertészkedés örömét adja, de bőséges,…
Az ősz beköszöntével Magyarország tájain egy különleges hangulatú, ínycsiklandó illatokkal teli időszak veszi kezdetét. Ahogy a fák levelei aranybarnára, vörösre…
A körte, ez az édes és lédús gyümölcs, sokak számára csupán egy finom nassolnivaló, vagy egy egyszerű hozzávaló a konyhában.…
A házikerti paradicsomtermesztés koronázatlan királya, a Góliát paradicsom, nem véletlenül vívta ki magának a kertészek és a befőzni szeretők elismerését.…
A kaktuszok világa sokak számára a száraz, forró sivatagok egzotikus, tüskés csodáit jelenti, melyek különleges formáikkal és gyakran lenyűgöző virágaikkal…
A narancsolaj, ez a napsárga, illatos csoda, régóta ismert és kedvelt összetevője a természetes gyógyászatnak, a kozmetikának és a háztartásnak…
Sign in to your account