Amikor a nyár forrósága a tetőfokára hág, és a piacok roskadoznak a friss, napérlelte gyümölcsöktől, a sárgadinnye az egyik legcsábítóbb…
A magyar konyha tele van olyan kincsekkel, amelyek egyszerre képesek feleleveníteni a gyermekkori emlékeket és melegséggel tölteni el a szívünket…
A brokkoli termesztése biokertben nem csupán egy hobbi, hanem egy tudatos döntés az egészség, a fenntarthatóság és a valódi ízek…
A vöröshagyma, ez az ősi, sokoldalú zöldség, évezredek óta szerves része a világ konyháinak és népi gyógyászatának. Különleges ízvilága, jellegzetes…
A hűvös, őszi esték elmaradhatatlan ínyencsége, a sült gesztenye illata sokunk számára jelenti a hideg évszak közeledtét. Azonban a kulináris…
A levendula, ez a jellegzetes illatú, gyönyörű lila virágú növény évszázadok óta hódítja meg a kerteket és a szíveket szerte…
Sokan keresünk olyan nassolnivalót, amely nemcsak finom, de az egészségünket is támogatja, és bűntudat nélkül fogyaszthatjuk. A bolti chipsek és…
A cékla, ez a vibráló színű gyökérzöldség, régóta ismert az egészségre gyakorolt jótékony hatásairól. Az utóbbi években azonban a tudományos…
A fokhagyma, ez az apró, ám annál erőteljesebb növény, évezredek óta az emberiség táplálkozásának és gyógyászatának szerves része. Már az…
Az uborka (Cucumis sativus) az egyik legnépszerűbb zöldség a magyar kertekben, és nem véletlenül. Friss, ropogós, és számtalan módon felhasználható,…
Sign in to your account