
A körte, ez a szerény, mégis rendkívül sokoldalú gyümölcs, évszázadok óta része az emberiség étrendjének és kultúrájának. Sokan pusztán ízletes…
A máriatövis (Silybum marianum) az egyik legismertebb és legszélesebb körben kutatott gyógynövény, melynek népszerűsége elsősorban a májvédő tulajdonságainak köszönhető. Évezredek…
Amikor a hideg, téli esték beköszöntenek, vagy egyszerűen csak valami melengető, léleksimogató fogásra vágyunk, a levesek jutnak először eszünkbe. De…
A magyar gasztronómia és kultúra egyik legféltettebb kincse a pálinka, melynek neve hallatán sokaknak azonnal a napsárga, illatos barackpálinka jut…
A burgonya, ez az egyszerűnek tűnő gumó, valójában egy rendkívül sokszínű és gazdag világot rejt. Évezredek óta az emberiség egyik…
Van valami ellenállhatatlan abban, amikor a konyhát betölti a frissen sült tészta és az édes gyümölcs illata. Ez a különleges…
A forró nyári napokon kevés dolog esik olyan jól, mint egy jéghideg, lédús görögdinnye. Ez a hatalmas, édes gyümölcs nem…
A sárgarépa, ez a szerény, ám annál sokoldalúbb gyökérzöldség, évezredek óta az emberi táplálkozás szerves része. Kezdetben lila és fehér…
A nyár egyik legkedveltebb és legillatosabb gyümölcse kétségkívül a málna. Édes, lédús, enyhén fanyar ízével azonnal mosolyt csal az arcunkra,…
A szilvafélék gazdag és sokszínű családjában számos gyümölcs rejtőzik, melyek közül néhány méltatlanul kevesebb figyelmet kap. Ilyen a ringló szilva,…
Sign in to your account