
A citrom, ez a napsárga csoda, évszázadok óta része étrendünknek és gyógyászatunknak. Frissítő íze, jellegzetes illata azonnal felismerhetővé teszi, és…
A nyári melegben kevés dolog esik olyan jól, mint egy hűsítő, krémes fagylalt. Különösen igaz ez, ha az a fagylalt…
A brokkoli, ez a szerény, mégis rendkívül tápláló zöldség, már régóta a diétás étrendek egyik koronaékszere. Nem véletlenül: alacsony kalóriatartalma,…
A trópusi gyümölcsök palettáján kevés olyan különleges és egzotikus látványosság akad, mint a pitaya, ismertebb nevén a sárkánygyümölcs. Ez a…
A padlizsán, ez a különleges, mély lilás színű zöldség, régóta hódítja meg a konyhákat szerte a világon. Nem csupán gyönyörű…
Az áfonyalé nem csupán egy frissítő ital, hanem egy igazi kincs a természet patikájából, mely évszázadok óta ismert gyógyító erejéről.…
Van valami megfoghatatlanul varázslatos abban, amikor a nyári napfény ízét, a friss gyümölcsök édes zamatát télire elraktározzuk. A házi málnalekvár…
A városi környezetben, ahol a zöld területek luxusnak számítanak, és a vidéki kertekben is, ahol a helytakarékosság egyre fontosabb szemponttá…
A nyári hőségben, amikor az ember valami könnyedre, frissítőre és egyben táplálóra vágyik, az áfonyakrémleves tökéletes választásnak bizonyul. Ez a…
A keserű uborka, tudományos nevén Momordica charantia, és népszerűbb, de annál találóbb elnevezésével balzsamkörte, egy trópusi és szubtrópusi kúszónövény, amely…
Sign in to your account