- Advertisement -
Ad image

The Blog

Karfiol allergia és keresztallergia: Tünetek és hasznos tudnivalók

A karfiol, ez a sokoldalú és tápláló keresztesvirágú zöldség, számos konyha alapköve, és egészségügyi előnyei miatt is nagyra becsülik. Gazdag…

Éléstár.hu Éléstár.hu

Paradicsomos-kukoricás tészta: egy gyors és zamatos egytálétel hétköznapokra

A modern, rohanó életvitel gyakran megköveteli tőlünk, hogy gyors, mégis tápláló és ízletes megoldásokat találjunk az étkezésre. Különösen igaz ez…

Éléstár.hu Éléstár.hu

A lencse vitamin- és ásványianyag-tartalma: Miért számít szuperélelmiszernek?

A táplálkozástudomány és az egészségtudatos életmód térhódításával egyre több figyelem fordul azokra az élelmiszerekre, amelyek kiemelkedő tápértékkel bírnak, és jelentősen…

Éléstár.hu Éléstár.hu

Liofilizált eper: A legmodernebb tartósítási eljárás előnyei és felhasználási módjai

A modern élelmiszer-tartósítási technológiák közül kiemelkedik a liofilizálás, vagy más néven fagyasztva szárítás, amely forradalmasította a gyümölcsök és egyéb élelmiszerek…

Éléstár.hu Éléstár.hu

A paradicsom származása: az ősi perui gyomnövénytől a globális népszerűségig

A paradicsom, ez a vibráló színű, lédús gyümölcs, ma már a világkonyha megkerülhetetlen alapanyaga, a kertek és konyhák kedvence. Nehéz…

Éléstár.hu Éléstár.hu

Sütés nélküli málnás-mascarponés torta: Gyors és egyszerű ünnepi desszert

Amikor az ünnepi asztalra kerülő desszertről van szó, sokan hajlamosak a bonyolult, időigényes receptekre gondolni. Pedig léteznek olyan ínycsiklandó kreációk,…

Éléstár.hu Éléstár.hu

Sárgadinnye pálinka: a zamatos, édes párlat, mint igazi kuriózum

A magyar pálinka, ez a nemzeti ital, generációk óta része a kultúránknak, a vendéglátásnak és az ünnepeknek. Legtöbbször a szilva,…

Éléstár.hu Éléstár.hu

Körte diéta: hogyan segíti a fogyást a magas rosttartalom, és mire kell figyelni?

A modern táplálkozástudomány egyre nagyobb hangsúlyt fektet a természetes, feldolgozatlan élelmiszerek szerepére a testsúlykontrollban és az általános egészség megőrzésében. Ebben…

Éléstár.hu Éléstár.hu

Főtt padlizsán: Egy meglepően gyors és egyszerű elkészítési mód

A padlizsán, ez a lila színű, sokoldalú zöldség, régóta kedvelt alapanyaga a mediterrán és közel-keleti konyhának. Gyakran sütve, grillezve vagy…

Éléstár.hu Éléstár.hu

Eper termesztése magaságyásban: Miért kényelmesebb és hatékonyabb ez a módszer?

Az eper, avagy szamóca, az egyik legkedveltebb gyümölcsünk, amelynek friss, illatos íze a nyár eljövetelét hirdeti. Sokan álmodoznak arról, hogy…

Éléstár.hu Éléstár.hu