A karfiol, ez a sokoldalú és tápláló keresztesvirágú zöldség, számos konyha alapköve, és egészségügyi előnyei miatt is nagyra becsülik. Gazdag…
A modern, rohanó életvitel gyakran megköveteli tőlünk, hogy gyors, mégis tápláló és ízletes megoldásokat találjunk az étkezésre. Különösen igaz ez…
A táplálkozástudomány és az egészségtudatos életmód térhódításával egyre több figyelem fordul azokra az élelmiszerekre, amelyek kiemelkedő tápértékkel bírnak, és jelentősen…
A modern élelmiszer-tartósítási technológiák közül kiemelkedik a liofilizálás, vagy más néven fagyasztva szárítás, amely forradalmasította a gyümölcsök és egyéb élelmiszerek…
A paradicsom, ez a vibráló színű, lédús gyümölcs, ma már a világkonyha megkerülhetetlen alapanyaga, a kertek és konyhák kedvence. Nehéz…
Amikor az ünnepi asztalra kerülő desszertről van szó, sokan hajlamosak a bonyolult, időigényes receptekre gondolni. Pedig léteznek olyan ínycsiklandó kreációk,…
A magyar pálinka, ez a nemzeti ital, generációk óta része a kultúránknak, a vendéglátásnak és az ünnepeknek. Legtöbbször a szilva,…
A modern táplálkozástudomány egyre nagyobb hangsúlyt fektet a természetes, feldolgozatlan élelmiszerek szerepére a testsúlykontrollban és az általános egészség megőrzésében. Ebben…
A padlizsán, ez a lila színű, sokoldalú zöldség, régóta kedvelt alapanyaga a mediterrán és közel-keleti konyhának. Gyakran sütve, grillezve vagy…
Az eper, avagy szamóca, az egyik legkedveltebb gyümölcsünk, amelynek friss, illatos íze a nyár eljövetelét hirdeti. Sokan álmodoznak arról, hogy…
Sign in to your account