Az Őrség Zöld Aranya: Magyarország 2016-os Ország Tortájának története

Éléstár.hu By Éléstár.hu 23 Min Read

A magyar gasztronómia ünnepe, augusztus 20. minden évben kiemelt figyelmet kap, nem csupán az államalapítás és Szent István király tisztelete miatt, hanem azért is, mert ilyenkor hirdetik ki az Ország Tortája verseny győztesét. Ez a hagyomány, amely évről évre új ízekkel és történetekkel gazdagítja a magyar cukrászatot, 2016-ban egy különleges alkotással lepte meg a nagyközönséget. Az Őrség Zöld Aranya névre keresztelt torta nem csupán egy desszert volt, hanem egy üzenet, egy vallomás a magyar vidék, azon belül is az Őrség kincsei iránt.

A 2016-os győztes torta egy olyan régió esszenciáját sűrítette magába, amely a maga érintetlen szépségével, egyedi gasztronómiájával és vendégszeretetével méltán érdemli ki a figyelmet. Az Őrség, Magyarország nyugati csücskében megbúvó tájegység, régóta híres a tökmagolajáról, amelyet sokan csak „zöld aranyként” emlegetnek. Ez a mélyzöld, karakteres ízű olaj adta az ihletet és a nevet Szó Gellért cukrászmester alkotásának, amely az Ország Tortája címet elnyerve robbant be a köztudatba, és azonnal meghódította a magyar ínyencek szívét.

Az Ország Tortája hagyományának gyökerei és jelentősége

Az Ország Tortája kezdeményezés nem csupán egy cukrászverseny, hanem egy mélyebb kulturális és gasztronómiai misszió része. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete (MCIOI) által 2007-ben életre hívott verseny célja, hogy minden évben egy olyan tortát válasszon, amely méltóképpen képviseli a magyar cukrászat kreativitását, innovációját és hagyományait. Emellett kiemelt célja a magyar alapanyagok népszerűsítése és a hazai tájegységek gasztronómiai értékeinek bemutatása.

A verseny minden évben hatalmas izgalommal jár, hiszen a cukrászok országszerte hónapokig dolgoznak azon, hogy megalkossák azt a desszertet, amely a leginkább kifejezi a magyar ízeket és a modern cukrászati trendeket. Az Ország Tortája nem csupán az augusztus 20-i ünnepségek fénypontja, hanem egy egész éven át tartó népszerűségnek örvend, és számos cukrászdában megtalálható. Ezáltal a verseny hozzájárul a magyar gasztronómiai turizmus fellendítéséhez és a minőségi cukrászati termékek iránti kereslet növeléséhez is.

„Az Ország Tortája nem csupán egy recept, hanem egy történet, amely minden évben újraíródik, bemutatva a magyar cukrászok tehetségét és a hazai ízek sokszínűségét.”

Az évek során számos emlékezetes torta nyerte el a címet, mint például a Szatmári Szilvatorta, a Kecskeméti Barackos Köles Torta vagy a Pándi Meggyes Ostoros. Mindegyik alkotás egy-egy régió, egy-egy alapanyag sajátosságait emelte ki, ezzel is gazdagítva a magyar desszertkultúrát. A 2016-os évben az Őrség Zöld Aranya ezt a hagyományt vitte tovább, egy olyan, sokak számára talán meglepő, de annál karakteresebb ízvilággal, mint a tökmagolaj.

A 2016-os verseny: új ízek keresése

A 2016-os Ország Tortája versenyre ismét számos tehetséges cukrász nevezett be, mindannyian azzal a céllal, hogy az ő alkotásuk legyen az, ami méltóképpen képviseli Magyarországot az ünnepi asztalokon. A zsűri, amely szakemberekből, gasztronómiai újságírókból és korábbi győztesekből áll, szigorú kritériumok alapján bírálja el a pályaműveket. Nem csupán az íz és az állag számít, hanem a megjelenés, az innováció, a magyar alapanyagok felhasználása és a torta története is.

Az MCIOI minden évben meghatároz egy-egy kiemelt szempontot vagy alapanyagot, amelyre a cukrászoknak fókuszálniuk kell. 2016-ban a hangsúly a regionális alapanyagok és a modern cukrászati technikák ötvözésén volt. A cél egy olyan torta megalkotása volt, amely egyszerre hagyományos és újító, könnyed és mégis karakteres. Ebbe a keretbe illeszkedett tökéletesen Szó Gellért alkotása, amely merészen nyúlt egy olyan alapanyaghoz, amely addig kevéssé volt jelen a desszertek világában.

A tökmagolaj, bár régóta ismert és kedvelt az Őrségben és környékén, a nagyközönség számára elsősorban salátákhoz, hideg ételekhez vagy pirítósra csepegtetve volt ismert. Az, hogy egy torta főszereplőjévé válhat, sokak számára újdonság volt. Ez az innovatív megközelítés, a hagyományos magyar ízek új kontextusba helyezése, már önmagában is kiemelte az Őrség Zöld Aranyát a mezőnyből.

A megálmodó: Szó Gellért és a G&D Kézműves Cukrászda

Az Őrség Zöld Aranya megalkotója Szó Gellért, a salgótarjáni G&D Kézműves Cukrászda tulajdonosa és cukrászmestere. Szó Gellért neve nem volt ismeretlen a szakmában már 2016 előtt sem. Tehetsége, kreativitása és a minőségi alapanyagok iránti elkötelezettsége már korábban is megmutatkozott. A G&D Cukrászda Salgótarjánban az egyik legismertebb és legkedveltebb hely, ahol a hagyományos sütemények mellett modern, innovatív desszertek is megtalálhatók.

Szó Gellért filozófiája mindig is az volt, hogy a cukrászat nem csupán receptek követése, hanem művészet, ahol az ízek, textúrák és színek harmóniája alkot egy egészet. Fontosnak tartja a helyi, szezonális alapanyagok felhasználását, és előszeretettel merít inspirációt a magyar táj és gasztronómia sokszínűségéből. Az Őrség Zöld Aranyával pontosan ezt a megközelítést demonstrálta, egy olyan alapanyagot emelve piedesztálra, amely méltatlanul kevéssé volt kihasználva a desszertek világában.

A győzelem Szó Gellért számára nem csupán személyes siker volt, hanem a kemény munka, a kísérletezés és a folyamatos fejlődés elismerése is. A G&D Cukrászda azóta is a minőség és az innováció fellegvára maradt, és az Ország Tortája cím elnyerése még inkább megerősítette pozícióját a magyar cukrászat élvonalában.

Az Őrség: a zöld arany otthona

Az Őrség gazdag természeti kincsei a zöld aranyat jelentik.
Az Őrség gazdag erdői és hagyományos gazdálkodása tette híressé, ezért nevezik a „zöld arany” otthonának.

Ahhoz, hogy igazán megértsük az Őrség Zöld Aranya torta lényegét, érdemes közelebbről megismerkedni azzal a tájegységgel, amelynek nevét viseli: az Őrséggel. Ez a Nyugat-Dunántúlon, a szlovén és osztrák határ közelében fekvő terület egyedülálló kulturális és természeti értékekkel rendelkezik. Az Őrség nevében is hordozza történelmi szerepét: a határőrizet feladatait ellátó őrök lakták a honfoglalás idején, akik a határvédelmet látták el. Ez a múltbeli szerep alakította ki a településszerkezetét, a szórványtelepülésekkel és a „szeres” elrendezéssel.

Az Őrség természeti környezete is különleges: dombos vidék, erdőkkel, rétekkel, patakokkal és tavakkal szabdalt táj. Gazdag növény- és állatvilága, tiszta levegője és csendje vonzza a természetkedvelőket. A hagyományos életmód, a népi építészet és a gasztronómia mind hozzájárulnak az Őrség egyedi hangulatához. Itt a lassabb, megfontoltabb életvitel dominál, ahol a természettel való harmónia kiemelt szerepet kap.

Az Őrség gasztronómiájának egyik legfontosabb alapanyaga a tökmagolaj. A tök termesztése és a tökmagolaj sajtolása évszázados hagyományra tekint vissza a régióban. A helyi gazdák generációk óta őrzik a tökmagolaj készítésének titkait, amely egy lassú, gondos folyamat eredménye. A magokat először megtisztítják, majd megpirítják, és csak ezután sajtolják ki belőlük a sötétzöld, intenzív ízű olajat.

Az Őrségi tökmagolaj kiváló minőségű, gazdag ízvilágú és rendkívül egészséges. Magas az E-vitamin-tartalma, antioxidánsokban gazdag, és jótékony hatással van a szervezetre. Karakteres, diós íze és mélyzöld színe miatt nem csupán étkezési célokra használják, hanem a gasztronómia számos területén, így immár a desszertek világában is egyre inkább teret hódít. Az Őrség Zöld Aranya torta éppen ezt a kincset, ezt a „zöld aranyat” mutatta be az egész országnak.

Az Őrség Zöld Aranya: rétegek és ízek harmóniája

Az Őrség Zöld Aranya torta egy komplex, mégis harmonikus ízvilágú alkotás, amely több rétegből épül fel. Minden egyes komponensnek megvan a maga szerepe abban, hogy a végeredmény egy kifinomult, mégis karakteres desszert legyen. Nézzük meg részletesebben, milyen rétegekből áll ez a különleges torta:

  1. Tökmagolajos piskóta: A torta alapját egy lágy, tökmagolajjal gazdagított piskóta adja. A tökmagolaj nem csupán különleges ízt kölcsönöz a tésztának, hanem finom, nedves textúrát is biztosít. A piskóta zöldes árnyalata már önmagában is utal az Őrség „zöld aranyára”.
  2. Fehércsokoládé ganache: A tökmagos piskóta tetején egy krémes fehércsokoládé ganache réteg található. A fehércsokoládé édessége és lágy textúrája tökéletes ellenpontot képez a tökmagolaj karakteres ízével szemben, kiegyensúlyozva az ízeket.
  3. Tökmag praliné: Ez a ropogós réteg adja a torta textúrájának izgalmas elemét. A pirított tökmagból készült praliné intenzív, diós ízt és kellemesen ropogós állagot kölcsönöz minden falatnak, emellett még jobban kiemeli a tökmag dominanciáját.
  4. Tökmag mousse: A torta szívét egy könnyed, levegős tökmag mousse alkotja. Ez a réteg adja a torta fő ízét és krémességét. A tökmag mousse-ban a tökmagolaj és a pirított tökmag íze elegánsan ötvöződik, egy lágy, mégis gazdag ízélményt nyújtva.
  5. Kajszibarack zselé: Talán ez a réteg a legmeglepőbb, de egyben a legfontosabb is az ízharmónia szempontjából. A kajszibarack enyhe savanykássága és gyümölcsös frissessége tökéletesen ellensúlyozza a tökmagolaj és a fehércsokoládé gazdag ízét. Ez a réteg adja azt a „csavart”, ami igazán különlegessé teszi a tortát, és megakadályozza, hogy az ízek túlságosan nehézzé váljanak.
  6. Díszítés: A tortát kandírozott tökmagokkal, fehércsokoládé díszekkel és néhol egy kevés tökmagolajjal locsolva díszítik, ami nem csupán esztétikailag, hanem ízvilágában is teljessé teszi az élményt.

Az Őrség Zöld Aranya torta tehát egy gondosan megtervezett ízkompozíció, ahol minden rétegnek megvan a maga szerepe. A tökmag dominanciáját a fehércsokoládé édessége és a kajszibarack savanykássága töri meg, létrehozva egy komplex, mégis kiegyensúlyozott ízvilágot. A különböző textúrák – a puha piskóta, a krémes ganache és mousse, valamint a ropogós praliné – pedig még izgalmasabbá teszik az élményt.

A kreatív folyamat: a tökmagolaj kihívása a desszertben

Egy olyan alapanyag, mint a tökmagolaj, amelynek íze meglehetősen karakteres, diós és kissé sós jegyeket hordoz, nem mindennapi választás egy édes sütemény főszereplőjeként. Szó Gellértnek igazi cukrászati bravúrt kellett végrehajtania, hogy a tökmagolaj ne nyomja el a többi ízt, hanem harmonikusan illeszkedjen a desszert egészébe. Ez a folyamat hosszú kísérletezést és finomhangolást igényelt.

A fő kihívás az volt, hogy megtalálja az egyensúlyt a tökmagolaj intenzitása és a torta édes jellege között. Szükséges volt olyan kiegészítő ízeket találni, amelyek felerősítik a tökmagolaj pozitív tulajdonságait, miközben ellensúlyozzák annak esetleges „nehézségét” vagy dominanciáját. Itt jött képbe a fehércsokoládé, amely édességével és krémességével lágyította az ízeket, valamint a kajszibarack, amely frissítő savanykásságával egyensúlyozta a kompozíciót.

A textúrák variálása is kulcsfontosságú volt. A puha piskóta és a krémes mousse mellett a ropogós tökmag praliné beépítése nem csupán ízben, hanem állagban is izgalmassá tette a tortát. Ez a sokszínűség biztosítja, hogy minden falat új élményt nyújtson, és a torta ne váljon unalmassá vagy egysíkúvá.

„A tökmagolaj egy igazi kihívás volt, de éppen ebben rejlett a szépsége. Nem egyszerűen egy süteményt akartam alkotni, hanem egy olyan ízélményt, amely a magyar vidék kincsét, az Őrség zöld aranyát emeli ki, modern köntösben.”

A recept kidolgozása során Szó Gellért valószínűleg számos változatot kipróbált, módosított az arányokon, és tesztelte a különböző kombinációkat, amíg eljutott a tökéletes egyensúlyhoz. Ez a precizitás és a részletekre való odafigyelés az, ami egy Ország Tortájává emel egy desszertet, és ami az Őrség Zöld Aranyát is felejthetetlenné tette.

A bírálat és az eredményhirdetés pillanata

Az Ország Tortája verseny zsűrizése egy többfordulós, szigorú folyamat. Az első körben a benyújtott recepteket és leírásokat bírálják el, majd a legjobbakat választják ki a következő szakaszra. A második fordulóban a cukrászoknak el kell készíteniük a tortáikat, amelyeket a zsűri vakteszten kóstol meg. Itt nem csupán az íz, hanem az állag, a megjelenés, a felhasznált alapanyagok harmóniája és az innováció is számít.

A 2016-os versenyen is kiélezett volt a mezőny, számos kreatív és ízletes alkotás született. Azonban az Őrség Zöld Aranya valami olyat hozott, ami kiemelkedett a többi közül: egy merész, de mégis kifinomult ízkombinációt, amely tisztelettel adózott a magyar hagyományoknak, miközben a modern cukrászat legmagasabb színvonalát képviselte.

Az eredményhirdetés, amely augusztus 20-a előtt pár nappal zajlik, mindig hatalmas izgalommal jár. Amikor kihirdették, hogy Szó Gellért Őrség Zöld Aranya tortája lett a 2016-os Ország Tortája, az elismerés és az öröm pillanatai voltak ezek. Ez a győzelem nem csupán a cukrászmester munkáját dicsérte, hanem felhívta a figyelmet az Őrségre és annak különleges alapanyagára, a tökmagolajra is.

Az első reakciók vegyesek voltak, hiszen a tökmagolaj mint desszert alapanyag sokak számára újdonság volt. Azonban amint az emberek megkóstolták a tortát, a kezdeti idegenkedés gyorsan átadta helyét a rajongásnak. Az Őrség Zöld Aranya rövid időn belül az egyik legnépszerűbb Ország Tortájává vált, és sokan azóta is emlékeznek rá, mint egy különleges, felejthetetlen ízélményre.

Az Ország Tortája a cukrászdákban és a közönség körében

Az Ország Tortája népszerűsége évről évre növekszik Magyarországon.
Az Ország Tortája 2016-ban az Őrség ízeit hozta el, gyorsan népszerűvé vált a cukrászdákban.

Augusztus 20-án, miután a torta receptjét nyilvánosságra hozzák, országszerte több száz cukrászda kezdi meg az Ország Tortája elkészítését. Ez egy hatalmas logisztikai feladat, hiszen a cukrászdáknak rövid időn belül kell beszerezniük a szükséges alapanyagokat és betanulniuk a pontos receptet. Azonban a kihívás ellenére mindenki örömmel vág bele a munkába, hiszen az Ország Tortája presztízsértékű termék, amely számos vendéget vonz.

Az Őrség Zöld Aranya esetében különösen fontos volt a minőségi tökmagolaj beszerzése. Mivel a torta ízvilágának alapját ez az alapanyag adja, a cukrászdáknak gondosan kellett kiválasztaniuk a beszállítóikat, hogy az Őrség Zöld Aranya valóban az Őrség ízét hordozza magában. Ez a folyamat hozzájárult ahhoz is, hogy a nagyközönség jobban megismerje az Őrségi tökmagolaj kiváló minőségét és egyedi jellegét.

A torta fogadtatása a nagyközönség körében rendkívül pozitív volt. Az emberek kíváncsian kóstolták meg ezt az új ízt, és sokan meglepődtek azon, milyen jól működik a tökmagolaj egy édes desszertben. A kajszibarack savanykássága, a fehércsokoládé édessége és a tökmagolaj karakteres íze egy olyan harmóniát alkotott, amely sokak számára emlékezetes maradt.

Az Őrség Zöld Aranya nem csupán augusztus 20-án volt népszerű, hanem az egész év során keresett termék maradt a cukrászdákban. Sokan kifejezetten azért keresték fel a cukrászdákat, hogy megkóstolhassák ezt a különleges tortát, vagy újra átéljék az ízélményt. Ez a tartós népszerűség bizonyítja, hogy a torta valóban maradandó nyomot hagyott a magyar gasztronómiában.

Az Őrség Zöld Aranya öröksége és hatása a magyar cukrászatra

Az Őrség Zöld Aranya nem csupán egy évnyi siker volt, hanem egy maradandó örökséget hagyott maga után a magyar cukrászatban. A torta győzelme számos szempontból is jelentős volt:

  1. Regionális alapanyagok népszerűsítése: A torta felhívta a figyelmet az Őrségre és annak legértékesebb kincsére, a tökmagolajra. Sokak számára ez volt az első alkalom, hogy tudatosan találkoztak ezzel az alapanyaggal, és megismerték annak sokoldalúságát. Ez inspirálhatta más cukrászokat is, hogy merjenek kísérletezni más regionális, kevésbé ismert magyar alapanyagokkal.
  2. Innováció a desszertekben: Az Őrség Zöld Aranya bebizonyította, hogy a tökmagolaj nem csupán salátákhoz, hanem édes süteményekhez is kiválóan alkalmas. Ez a merész lépés ösztönözhette a cukrászokat, hogy bátrabban nyúljanak szokatlan kombinációkhoz és keressék az új ízélményeket.
  3. A magyar cukrászat presztízsének növelése: A torta magas minősége és kifinomult ízvilága ismét bizonyította, hogy a magyar cukrászok a nemzetközi élvonalban is megállják a helyüket. A kreativitás, a precizitás és a hagyománytisztelet ötvözése egy olyan művészetet eredményez, amely méltán büszkeségre ad okot.
  4. Turisztikai vonzerő: Az Őrség Zöld Aranya hozzájárult az Őrség mint turisztikai célpont népszerűsítéséhez is. Sokan, akik megkóstolták a tortát, kedvet kaptak ahhoz, hogy felkeressék a régiót, megismerjék a tökmagolaj készítésének folyamatát, és élvezzék az Őrség egyedi hangulatát.

Az Ország Tortája verseny történetében az Őrség Zöld Aranya egy olyan mérföldkőnek számít, amely megmutatta, hogyan lehet a hagyományt és az innovációt ötvözve valami újat és izgalmasat alkotni. A torta nem csupán egy desszert volt, hanem egy kulturális nagykövet, amely a magyar vidék értékeit, a cukrászok tehetségét és a gasztronómia sokszínűségét mutatta be az egész országnak.

Az azóta eltelt évek során az Őrség Zöld Aranya továbbra is emlékezetes maradt sokak számára. A receptje elérhetővé vált, így otthon is elkészíthető, de a legjobb élményt továbbra is a professzionális cukrászdákban nyújtja, ahol a legapróbb részletekre is odafigyelnek az elkészítés során. A torta sikere egyértelműen bizonyítja, hogy a minőségi alapanyagok, a kreatív gondolkodás és a precíz kivitelezés mindig meghozza gyümölcsét.

Az Őrség és a gasztronómiai identitás

Az Őrség Zöld Aranya torta kapcsán nem lehet eléggé hangsúlyozni az Őrség régió szerepét. Ez a torta nem csupán egy tökmagolajos sütemény volt, hanem az Őrség gasztronómiai identitásának egyfajta szimbóluma. Az Őrség, a maga érintetlen természeti szépségeivel, hagyományos gazdálkodási módszereivel és különleges kulináris kincseivel, méltán vált a torta névadójává és ihletőjévé.

A régió híres a helyi termékekről, mint például a tökmagolaj, a dödölle, a hajdinás ételek, a gombák és az erdei gyümölcsök. Ezek az alapanyagok adják az Őrség konyhájának egyedi ízvilágát, amelyre a természetközeliség és az egyszerűség jellemző. Az Őrség Zöld Aranya torta éppen ezt az egyszerűséget és a természetes ízek erejét emelte be a fine dining desszertek világába.

Az Ország Tortája verseny évről évre hozzájárul ahhoz, hogy a magyar régiók gasztronómiai értékei szélesebb körben is ismertté váljanak. Az Őrség Zöld Aranya esetében ez különösen igaz volt, hiszen a torta révén az Őrség, mint turisztikai és gasztronómiai célpont, még nagyobb figyelmet kapott. A látogatók nem csupán a táj szépségét fedezhetik fel, hanem a helyi ízeket is megkóstolhatják, és részesei lehetnek egy autentikus magyar élménynek.

A torta sikere inspirációt adhat más régióknak is, hogy merjenek építeni saját, egyedi alapanyagaikra és gasztronómiai hagyományaikra. A magyar konyha rendkívül gazdag és sokszínű, és az Ország Tortája verseny kiváló platformot biztosít arra, hogy ezt a sokszínűséget bemutassuk és ünnepeljük.

A desszertkészítés művészete: innováció és hagyomány találkozása

Az Őrség Zöld Aranya tökéletes példája annak, hogyan találkozik az innováció a hagyománnyal a desszertkészítés művészetében. A torta egy olyan alapanyagot, a tökmagolajat emelt be a modern cukrászatba, amely mélyen gyökerezik a magyar gasztronómiai hagyományokban, különösen az Őrségben. Ez a fúzió egy olyan desszertet eredményezett, amely egyszerre volt meglepő és ismerős, újszerű és mégis mélyen magyar.

A cukrászmesterek feladata nem csupán a receptek pontos követése, hanem az is, hogy újragondolják a klasszikus ízeket, és merészen kísérletezzenek. Szó Gellért bátorsága abban rejlett, hogy egy olyan alapanyagot választott, amely a sós ételekhez társult a köztudatban, és bebizonyította, hogy édes környezetben is kiválóan megállja a helyét. Ez a kreatív gondolkodásmód és a hagyományok tisztelete a modern cukrászat egyik legfontosabb jellemzője.

A desszertkészítés a részletekre való odafigyelést, a precizitást és a művészi érzéket igényli. Az Őrség Zöld Aranya minden rétegében megmutatkozik ez a gondosság, az ízek és textúrák harmóniája. A torta nem csupán finom volt, hanem egy történetet is mesélt: a magyar vidék, az Őrség kincseiről, a tökmagolajról, és arról, hogyan lehet a hagyományos alapanyagokból valami egészen újat és különlegeset alkotni.

Az Ország Tortája verseny továbbra is inspirálja a magyar cukrászokat, hogy évről évre újabb és újabb remekművekkel gazdagítsák a magyar desszertkultúrát. Az Őrség Zöld Aranya egy kiemelkedő példa arra, hogy a merészség, a kreativitás és a minőség iránti elkötelezettség milyen felejthetetlen ízélményeket képes teremteni, és hogyan válhat egy sütemény egy egész ország büszkeségévé.

A 2016-os Ország Tortája története egy sikertörténet, amely bemutatta, hogy a magyar gasztronómia képes megújulni, miközben hű marad gyökereihez. Az Őrség Zöld Aranya nem csupán egy torta volt, hanem egy jelkép, amely a magyar vidék gazdagságát, a cukrászok tehetségét és az ízek erejét ünnepelte.

Az Őrség Zöld Aranya öröksége tehát túlmutat egyetlen év díján. Ez egy olyan alkotás, amely beírta magát a magyar gasztronómia nagykönyvébe, és emlékeztet minket arra, hogy a legkülönlegesebb ízek gyakran a legváratlanabb helyekről, a legmélyebben gyökerező hagyományokból fakadnak.

A torta sikere egyben a magyar vidék, az Őrség és a tökmagolaj diadalát is jelentette. Megmutatta, hogy a helyi kincsekre építve, modern megközelítéssel, világszínvonalú desszerteket lehet alkotni, amelyek méltán képviselik Magyarországot.

Az Őrség Zöld Aranya így nem csupán egy édesség, hanem egy történet, egy élmény, és egy emlékeztető arra, hogy a gasztronómia nem csupán az éhség csillapításáról szól, hanem a kultúráról, a hagyományokról és az innovációról is.

Megosztás
Leave a comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük